ΑΡΘΡΑ

Ξέρετε πόση ακτινοβολία έχει το σπίτι σας;

Τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα δίκτυα και οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν πολλά και προφανή οφέλη. Όμως οι πιθανές βλάβες είναι ακόμα άγνωστες, τα ερωτήματα είναι πολλά και δικαιολογημένα επικρατεί ένας έντονος προβληματισμός τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στους πολίτες.

Γιατί νιώθετε συνέχεια ''πεσμένοι''; Μήπως έχετε Δυσθυμική Διαταραχή;

Αισθάνεστε κακόκεφοι και λυπημένοι τις περισσότερες μέρες. Στην πραγματικότητα, δεν απολαμβάνετε τη ζωή αρκετά και τίποτα δε σας κάνει να αισθανθείτε καλά για πολύ καιρό. Αν αυτά τα χαρακτηριστικά σας περιγράφουν τότε μπορεί να έχετε μια διαταραχή της διάθεσης που ονομάζεται δυσθυμική διαταραχή. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν, ώστε να νιώσετε και πάλι ευτυχισμένοι.   

Γιατί πέφτει η πίεσή μου;

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την υπέρταση, γνωρίζουν ότι είναι επικίνδυνη για την υγεία και ξέρουν ποιες τιμές αποτελούν καμπανάκι κινδύνου. Στο αντίθετο άκρο βρίσκεται η υπόταση που συχνά εμφανίζεται τόσο σε νέα όσο και σε ηλικιωμένα άτομα. Τι είναι όμως η υπόταση; Ποια αίτια την προκαλούν; Είναι επικίνδυνη;

Ξέρετε να μετράτε σωστά την πίεση σας;

Μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία αποτελεί η αυξημένη αρτηριακή πίεση. Υπολογίζεται ότι περίπου 2.500.000 Έλληνες είναι υπερτασικοί και πάνω από 700 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από υπέρταση εκ των οποίων ο ένας στους τέσσερις δεν το γνωρίζει. Οι ιατροί συνιστούν να μετράμε την πίεσή μας. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος μέτρησης?

Yπνοβασία: Γιατί νυχτο-περπατάμε;

Πανικόβλητοι πολλοί γονείς έχουν δει το παιδί τους να υπνοβατεί ή έχουν ακούσει περιστατικά για τα παιδιά φίλων τους, που σηκώνονται το βράδυ ενώ κοιμούνται και περπατούν. Γιατί όμως το παιδί υπνοβατεί; Που οφείλεται αυτή η διαταραχή;

Δέκα αλήθειες για τον καρκίνο του μαστού!

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες και στην Ελλάδα κάθε χρόνο εμφανίζονται περίπου 4.500 νέα περιστατικά. Συχνά επικρατούν λανθασμένες απόψεις σχετικά με τη νόσο και τους παράγοντες κινδύνου. Διαβάστε τις δέκα αλήθειες για τον καρκίνο του μαστού που πρέπει να γνωρίζετε.   

Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά, ο οργανισμός εκδηλώνει συμπτώματα τα οποία τις περισσότερες φορές υποκρύπτουν μεγαλύτερα προβλήματα υγείας. Η καρδιά, οι πνεύμονες, ο εγκέφαλος αλλά και το στομάχι δίνουν συγκεκριμένα συμπτώματα, όταν κάτι δεν πάει καλά.

Ποια η διαφορά μεταξύ Γαστρίτιδας και Γαστρεντερίτιδας;

Η γαστρίτιδα και η γαστρεντερίτιδα είναι παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα που συχνά συγχέονται μεταξύ τους εξαιτίας της παρόμοιας ονομασίας τους. Στην πραγματικότητα όμως είναι δύο διαφορετικές παθήσεις. Μάθετε ποιες είναι οι διαφορές και πως θα τις ξεχωρίζετε.

Πότε βγαίνουν οι αμυγδαλές;

Κάθε φορά που το παιδί έχει υψηλό πυρετό και διαπιστώνουν ότι ευθύνονται οι αμυγδαλές οι γονείς αναστατώνονται και ζητούν από το γιατρό να τις αφαιρέσει. Πότε όμως είναι πραγματικά απαραίτητη μια τέτοια επέμβαση;

Πότε η άσκηση βλάπτει την υγεία;

Κινδύνους για την υγεία εγκυμονεί η σκληρή γυμναστική. Οι βλάβες που μπορεί να προκληθούν στους μύες εξαιτίας της έντονης και επίπονης άσκησης είναι πολλές φορές σοβαρές.

Μια από αυτές είναι η ραβδομυόλυση. Ποια είναι τα συμπτώματα της πάθησης αυτής; Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο; Πως μπορείτε να προστατευτείτε;

Pages